Print denne opskrift
Opskriftnavn:Fasanlår med portvin og dadler
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:4 fasanlår
------
10 g  smør
1 spsk. olie
------
1/4 l piskefløde
1 1/2 dl hønsebouillon
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Portvinssauce:
Hvid portvin ½ dl
2 tsk. lys saucejævner
Groft salt
Evt. kulør

Lynstegt frugt:
10 g smør
1 spsk. olie
10 dadler
200 g bladselleri i tynde skiver
2 æbler i både
100 g tranebær (kan udelades)
Fremgangsmåde:1. Fasanlårene skylles og tørres med køkkenrulle.
2. Brun lårene i fedtstoffet i en gryde.
3.Hæld fløde og bouillon ved lårstykkerne og drys med
salt og peber.
4. Steg lårstykkerne ved jævn varme og under låg i ca. 60
min. til de er møre.
5. Tag fasanstykkerne op og hold dem varme.
Portvinssaucen:
1. Si stegeskyen og hæld den tilbage i gryden (ca. 4 dl).
2. Tilsæt portvin og bring stegeskyen i kog.
3. Kom saucejævner i under omrøring og kog saucen ved
svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt og tilsæt evt.
kulør.
Lynstegt frugt:
1. Fjern stenene fra dadlerne og skær dem i tynde
strimler.
2. Varm fedtstoffet i en pande ved kraftig varme men uden
at brune.
3. Svits bladselleri og æbler i ca. ½ min.
4. Vend forsigtigt tranebær i og svits ca. ½ min.
5. Tag panden af varmen og vend forsigtigt dadlerne i.

Smag til med salt og peber og server med kogte kartofler.