Print denne opskrift
Opskriftnavn:Ossobuco i ovn
Personer / antal:6 personer
Ingredienser:6 store skiver osso buco
20 g smør
2 spsk. mel
------
500 g blandede rodfrugter
3 løg
------
3 laurbærblade
4 fed hvidløg
1 spsk. hakket frisk timian
10 hele peberkorn
------
2 spsk. tomatpuré
4 tomater

Gremoulata:
1 bdt. bredbladet persille skyllet og hak det groft.
1 citronskal hakkes fint.
4 fed knust hvidløg.
5. Bland alle tre ingredienser.
Fremgangsmåde:1. Skær 3 ridser i kanten af kødstykkerne.
2. Brun ossobuco-skiverne i olien på en stor pande.
3. Drys med mel og vend dem et par gange.
4. Tilsæt tomatpuré og 4 friske tomater skåret i tern.
5. Giv det hele et opkog.
6. Hæld blandingen i en bradepanden.
7. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove tern.
8. Pil løgene, skær dem i både.
9. Hæld grønsagerne over kødet.
10. Tilsæt laurbær, hvidløg, timian og peberkorn.
11. Dæk med kogende vand.
12. Sæt bradepanden i ovnen ved 180 grader i ca. 2 timer
til kødet er mørt.
13. Tag kødet op og passér sovsen og grønsagerne igennem
en sigte.
14. Hæld det hele i en gryde kog det op og smag til.
15. Tilsæt ossobuco-skiverne og varm det hele op.

Server med gremoulata og kartoffelmos.