Print denne opskrift
Opskriftnavn:Chokoladekage med blødende hjerte
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:Flydende hjerte:
150 g mælkechokolade
1 dl madlavningsfløde
------
1 spsk fintrevet citronskal

Chokoladedej:
150 g mørk chokolade
75 g smør
------
3 pasteuriserede æggehvider
4 spsk flormelis
------
50 g finthakkede hasselnøddekerner
5 spsk hvedemel
------
4 pasteuriserede æggeblommer (ca. 4 spsk)
Pynt:
flormelis
Tilbehør:
1 liter vaniljeflødeis
Svedske, appelsinsovs

Fremgangsmåde:Flydende hjerte:
1. Del mælkechokoladen i mindre stykker og
kom dem i en tykbundet gryde sammen
med fløden.
2. Bring blandingen i kog og kog
under omrøring i 2 min.
3. Tilsæt citronskal og stil koldt mindst 1 time.
Chokoladedej:
1. Del den mørke chokolade i mindre stykker
og smelt den i en gryde sammen med smørret.
2. Pisk æggehvider og sukker stift.
3. Vend nødder og mel i de stiftpiskede hvider.
4. Vend chokolade-smørblandingen i.
5. Vend til sidst æggeblommerne i.
6. Fordel dejen i 12 smurte forme, ½ dl pr. form.
7. Kom det afkølede fyld i en sprøjtepose.
8. Stik posen ca. 1 cm ned i dejen og tryk ca. 1/12 af fyldet ned i hver kage.
9. Bag dem midt i ovnen ca. 15 min. ved 200 grader.

Kagerne skal køle af i formenen.
Løft forsigtigt kagerne ud af formene. Drys med flormelis og server med is og evt. svedske/appelsin salat.