Print denne opskrift
Opskriftnavn:Østers gratineret
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:4 store østers
------
1 løg
1 dl rødvinseddike
------
1 fed hvidløg
½ bdt. persille
100 g smør
½ dl rasp
Salt
Peber
------
2 spsk. revet emmentaler

Fremgangsmåde:1. Åbn østersene, og hæld saften fra.
2. Læg østersene i et ildfast fad evt. i salt så de ligger lige.
3. Pil og skær løget i ringe, rødvinseddike over.
4. Kog løget i eddiken, til den næsten er fordampet.
5. Læg de kogte løgringe på østersene.
6. Pil hvidløget og hak det sammen med den skyllede persille.
7. Rør hvidløg og persille med smør.
8. Krydr med peber og eventuelt salt.
8. Rør rasp i.
9. Dæk østers og løg med smørret.
10.Drys med revet emmentaler.
11. Sæt østersene under grill til osten er gylden.

Server med ristet brød