Print denne opskrift
Opskriftnavn:Grønsagssuppe med stenbiderrogn
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 løg
1 fed hvidløg
------
2 gulerødder
2 pastinakker
3 kartofler
------
1 porre
------
10 g smør
------
1 laurbærblad
1 liter hønsebouillon
------
Rygeost
Salt
Peber

Til pynt:
4 spsk. stenbiderrogn
½ agurk i halve skiver uden kerner
8 radisser i skiver
Fremgangsmåde:1. Pil og hak løg og hvidløg.
2. Vask og skræl gulerødder, pasinak og kartofler.
3. Skær grønsagerne i grove tern.
4. Skyl og rens porren.
5. Skær porren i ringe.
6. Kom smørret i en gryde og smelt det.
7. Kom løg, hvidløg, gulerødder, pastinak, kartofler og porre i gryden.
8. Rør og svits grønsagerne i 5 minutter.
9. Kom laurbærblad og hønsebouillonen i gryden og rør.
10. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til grønsagerne er møre.
11. Tag laurbærbladet op af suppen.
12. Blend suppen. NB! kun grønsagerne, gem suppen.
13. Hæld suppen og grønsagerne tilbage i gryden.
14. Kog suppen i et minut.
15. Smag suppen til med rygeost, salt og peber.

Server suppen meget varm med pynten og et kuvertbrød.