Print denne opskrift
Opskriftnavn:Rødspætte med fyld af krebsehaler
Billede:
Ingredienser:20 g smør
½ bdt. frisk basilikum
1 stk skalotteløg
300 g krebsehaler
1 usprøjtet citron
Salt og peber
------
600 g rødspættefilet
------
500 g rodfrugter (f. eks. pastinak, gulerod og løg)
salt og peber
olie
------
2 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon
------
1 dl piskefløde





Fremgangsmåde:1. Bland smør, hakket basilikum, skalotteløg, finthakkede krebsehaler, den revne skal af ½ citron, salt og peber i en skål.
2. Fold filetterne rundt om fyldet.
3. Skræl og skær rodfrugterne i små firkanter.
4. Kom lidt olie i en gryde og svits grønsagerne indtil de bliver gyldne.
5. Tilsæt salt og peber.
6. Læg grønsagerne i bunden af et ildfast fad.
7. Tilsæt hvidvin og hønsefond.
8. Læg fisken ovenpå.
9. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader ca. 15 min.
10. Når fisken er færdig tages den ud, væden hældes op i gryden.
11. Fløde tilsættes og sovsen koger lidt ind.

Server  med løse ris.