Print denne opskrift
Opskriftnavn:Fiskesuppe (Bouillabaisse)
Personer / antal:8 personer
Billede:
Ingredienser:400 g gerne forskellig fisk
------
1 gulerod
1 porre
1 fennikel
2 fed hvidløg
------
10 g smør
------
1 l fiskebouillon
evt. 2½ dl tør hvidvin
1 ds. cherrytomater
1/4 tsk. safran eller ½ tsk. gurkemeje
1 fed presset hvidløg
------
Salt og peber

Pynt:
1 ds. muslinger
150 g rejer
Persille
Fremgangsmåde:1. Skær fisken i tern på 2 x 2 cm.
2. Damp fisken i lidt fiskeboullion.
3. Porrerne skylles og skæres i tynde skiver.
4. Fenniklen skæres i strimler.
5. Guleroden skæres i skiver.
6. Hvidløgene hakkes.
7. Grønsagerne svitses i smør.
7. Resten tilsættes undtagen fisken.
8. Det skal koge ca. 8 min. (grønsagerne skal være med lidt "bid").
9. Tilsæt fisken og smag retten til.
11. Pynt med rejer, muslinger og persille.