Print denne opskrift
Opskriftnavn:Coq au vin af kyllingelår
Personer / antal:4 personer
Ingredienser:6 store kyllingelår med overlår
------
Lidt olivenolie
------
8 skalotteløg
4 fed hvidløg
------
Salt
Peber
2 laurbærblade
1 stilk rosmarin
3 stilke timian
½ spsk. tomatpuré
½ fl rødvin
------
800 g blandede rodfrugter
------
50 g smør
50 g mel
------
Hakket persille
Kartoffelmos
Fremgangsmåde:1. Skær lårerne i store tern uden skind og ben.
2. Brun kødet i olien og tilsæt løgene til sidst.
3. Tilsæt salt, peber, laurbærblade, rosmarin, timian, tomatpuré og vin.
4. Lad det simre i 20 min.
5. Ordn rodfrugterne og skær dem i grove stykker.
6. Lad dem koge med kyllingen ca. 20 min. mere.
7. Rør smør og mel sammen til en smørbolle.
8. Tilsæt det til retten når den er færdig og lad det koge 5 min.

Server med hakket persille og kartoffelmos.