Print denne opskrift
Opskriftnavn:Laksehale som Kirsten laver den!
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:1 kg laksehale med ben
Salt
Peber
------
800 g vaskede jordskokker
5 pillede skalotteløg
1 stor fennikel i både
10 fed pillede hvidløg
------
2 appelsiner saften heraf
2 skiver italiensk pancetta/bacon i tern
2 spsk hakket salvie
½ dl olivenolie

Fremgangsmåde:1. Skyl og tør laksehalen.
2. Skær tre skråsnit i skindet og krydr godt med salt og peber.
3. Rens og findel grønsagerne.
4. Læg grønsagerne i et ildfast fad, fordel appelsinsaft, pancetta, salvie og olivenolie over.
5. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader 15 min.
6. Læg laksehalen over grønsagerne og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 30 min.

NB! Laksen er færdig, når en af finnerne kan løsnes uden besvær

Server retten med kogte pillede kartofler