Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Rødspætte stegt hel med citronsovs
Personer / antal:
4 personer
Billede:
Ingredienser:
4 hele rødspætter
------
1 dl hvedemel
Salt og peber
------
2 spsk. rapsolie
Citronsovs:
3 spsk. mel
5 dl fiskebouillon
------
2 past. æggeblommer
½ citronsaft
------
Salt og peber
Tilbehør:
Aspargeskartofler
Gulerødder
Citron
Fremgangsmåde:
1. Skyl og tør rødspætterne.
2. Vend dem i mel med salt og peber
3. Steg dem i olien 6 min. på hver side.
Sovsen:
Pisk mel og bouillon sammen i en gryde.
Lad det koge 5. min.
Pisk æggeblommerne med citronsaften
Tilsæt lidt af den varme sovs.
Hæld blandingen i gryden samtidig med du pisker.
NB! Sovsen må ikke koge, så skiller den!
Smag til med salt og peber.
Server fisken med kogte kartofler, gulerødder og den varme sovs.