Print denne opskrift
Opskriftnavn:Wienerbrød
Ingredienser:25 g gær
1/2 dl mælk
------
2 spsk. sukker
1 æg
------
ca. 300 g mel (5 dl)
------
200 g smør til indlæg.


Fremgangsmåde:1. Lav en almidelig gærdej.
2. Dejen rulles ud til en firkant på ca. 20 x 40 cm.
3. På 2/3 af dejen lægges tynde skiver fedtstof i alt 200
g.
4. Fold dejen sammen i 3 lag. Læg først den 1/3 uden
fedtstof ind over fedtstoffet.
5. Læg sammen og rul ud 3 gange i alt.
6. Det færdige wienerbrød pensles og bages ca. 15 min.
ved 225 grader.

Du kan lave Kringle, Borgmesterstang, Smørkage, Skrubber,
Hanekamme, Spandauere, Cremeboller, Mandelhorn eller
Fastelavnsboller.