Print denne opskrift
Opskriftnavn:Fiskesuppe, legeret
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:400 g laks
------
1 bdt. forårsløg
3 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
4 flåede tomater
------
1 spsk. olie
------
1 l fiskebouillon
------
Salt og peber
150 g rejer

Legering:
2 æggeblommer
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde:1. Skær fisken i tern på 2 x 2 cm.
2. Forårsløgene skylles og skæres i skiver.
3. Bladsellerien skæres i skiver.
4. Hvidløget hakkes.
5. Tomaterne skoldes, skindet fjernes de hakkes.
6. Grønsagerne svitses i olien.
7. Resten tilsættes undtagen fisken og rejerne.
8. Det skal koge ca. 8 min. (grønsagerne skal være med lidt "bid").
9. Tilsæt fisken og lad den koge ca. 5 min.
10. Smag til med salt og peber.
11. Varm rejerne forsigtigt, de må ikke koge.

Legeringen:

1. Suppen skal være varm.
2. Æggeblommerne piskes sammen med fløden.
3. Tilsæt lidt varm suppe, en spiseke af gangen.
4. Tilsidst hældes legeringen i den varme suppe, nu må den ikke koge mere. Så bliver den grynet.

Server suppen med klippet dild og brød