Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Skipperlabskovs a là Karen
Personer / antal:
6 personer
Billede:
Ingredienser:
800 g oksekød f.eks. tykkam
------
Lidt saltet flæsk i tern
8 løg hakkede
------
6 laurbærblade
30 peberkorn
8 dl bouillon
------
1½ kg melede kartofler i terninger
------
Salt
Rødbeder:
1 kg skrællede rødbeder i ultra tynde skiver
------
½ dl olie
salt
------
Vineddike
------
Hakket persille
Citronsaft
Sennep:
Dijonsennep smagt til med snaps og puddersukker
Fremgangsmåde:
1. Løgene og det saltede flæsk brunes let.
2. Resten minus kartoflerne og salt tilsættes.
3. Bring retten i kog.
4. Lad den simrer 1 time.
5. Tilsæt kartoflerne og lad det koge ved svag varme til kødet er mørt og kartoflerne næsten kogt ud.
6. Smag til med salt.
Serveres med rødbeder lavet på følgende måde:
1. Varm olien op og kog rødbederne med saltet i 1/2 time.
NB! Rør rundt undervejs
2. Hæld vineddiken på og kog igen 5 min.
3. Afkøl rødbederne.
4. Drys med masser af hakket persille og smag evt. til med citronsaft.