Print denne opskrift
Opskriftnavn:Sådan holder du en god køkkenhygiejne!
Ingredienser:Det er vigtigt at holde køkkenet rent for at undgå, at der kommer bakterier i maden.

Køkkenbordet: skal holdes rent, fordi maden ofte kommer i direkte kontakt med bordpladen.

Køkkenskabe og -skuffer og gulvet vaskes efter behov.

Køleskabet: vaskes indvendigt efter behov med en ren klud og varmt vand tilsat opvaskemiddel. Normalt er det ikke nødvendigt at bruge desinfektionsmidler.
Du bør jævnligt rydde op i køleskabet og kassere mad, som er blevet for gammel. Hvis sygdomsfremkaldende bakterier har fået tid til at vokse i maden, kan man blive syg af den.

Skraldespanden:  skal tømmes ofte, og der skal holdes rent omkring den. Vask skraldespanden eller skraldeposestativet af jævnligt.

Fremgangsmåde:Karkluden: Brug kun karkluden til at vaske og tørre borde, komfur og lignende af med. Kødsaft og madrester, som er spildt på køkkenbordet, bør tørres op med køkkenrulle.
Karkluden er næsten altid fugtig og ligger i køkkenet ved stuetemperatur. Det giver bakterierne gode vækstbetingelser. Derfor skal karkluden udskiftes ofte – mindst hver dag.

Vask af karklude og viskestykker: brug mindst 60° C for at det bliver rent.

Opvask: efter brug skal køkkenredskaber som knive, grydeskeer, skærebrætter og skåle skylles af, vaskes i varmt vand med opvaskemiddel og tørres i et rent viskestykke eller på tørrestativ.

Når man skærer i et skærebræt, kommer der ridser i det. Skærebrætter bør derfor skrubbes, så du fjerner de madrester og bakterier, der kan sidde nede i ridserne. Skærebrætter, skåle og køkkenredskaber med egentlige revner, skal kasseres, fordi der kan sidde bakterier i revnerne.