Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Rabarber i kokotter
Personer / antal:
6 personer
Billede:
Ingredienser:
6 små ildfaste skåle
Rabarberkompot:
500 g rabarberstilke
½ dl vand
Sukker
Kornene fra 1 stang vanille
1 spsk. maizenamel
Smuldrerdej:
125 g koldt, usaltet smør
125 g mel
------
125 sukker
2 tsk. kanel
125 g hakkede smuttede mandler
------
6 hele mandler
Fremgangsmåde:
Rabarberkompot:
1. Skyl og rens rabarberne.
2. Snit dem i tynde skiver og kom dem i de ildfaste skåle.
3. Tilsæt resten.
3. Sæt dem i ovnen ca. 10 min. ved 180 grader.
Rabaredesserten:
1. Fordel rabarberkompotten i de ildfaste skåle.
2. Smulder smør og mel til det ligner reven ost.
3. Tilsæt sukker, kanel og de grofthakkede mandler.
4. Fordel dejen over kompotten i skålene.
5. Læg en hel mandel midt på hver dej.
6. Bages midt i ovnen ved cirka 180 grader i ca. 20 min.
De skal være gyldne og sprøde på overfladen.
Server desserten lunken med iskold flødeskum eller vaniljeis.