Print denne opskrift
Opskriftnavn:Rabarber i kokotter
Personer / antal:6 personer
Billede:
Ingredienser:6 små ildfaste skåle

Rabarberkompot:

500 g rabarberstilke
½ dl vand
Sukker
Kornene fra 1 stang vanille
1 spsk. maizenamel


Smuldrerdej:

125 g koldt, usaltet smør
125 g mel
------
125 sukker
2 tsk. kanel
125 g hakkede smuttede mandler
------
6 hele mandler

Fremgangsmåde:Rabarberkompot:

1. Skyl og rens rabarberne.
2. Snit dem i tynde skiver og kom dem i de ildfaste skåle.
3. Tilsæt resten.
3. Sæt dem i ovnen ca. 10 min. ved 180 grader.

Rabaredesserten:

1. Fordel rabarberkompotten i de ildfaste skåle.
2. Smulder smør og mel til det ligner reven ost.
3. Tilsæt sukker, kanel og de grofthakkede mandler.
4. Fordel dejen over kom­potten i skålene.
5. Læg en hel mandel midt på hver dej.
6. Bages midt i ovnen ved cirka 180 grader i ca. 20 min.
De skal være gyldne og sprøde på overfladen.

Server desserten lunken med iskold fløde­skum eller vaniljeis.