Print denne opskrift
Opskriftnavn:Stegte blæksprutter med cous cous
Personer / antal:4 personer
Billede:
Ingredienser:600 g friske eller frosne blæksprutter
3 finthakkede hvidløg
25 g grønne peberkorn
2 spsk. soyasovs
1 tsk. rørsukker
------
200 g cous cous
2 spsk. olie
------
1 spsk. hakket rødløg
1 tsk. stødt kommen
Lidt cayennepeber
------
1 spsk. citronsaft
2 bagte tomater i tern
2 bagte peberfrugt i strimler
------
1 spsk. hakket persille

Fremgangsmåde:1. Skyl blæksprutterne og fjern benet kaldet skjoldet.
2. Skær dem i 2 cm brede skiver.
3. Bland alt over den punkterede linje sammen og lad det trække.
4. Kog 2 dl vand med olien og hæld det over cous cousen.
5. Lad det stå og trække med låg på 10 min.
6. Svits løget sammen med kommen og cayennepeber.
7. Bland det i cous cousen sammen med citronsaft, tomat og peberfrugt.
8. Pynt med hakket persille.
9. Steg blæksprutterne ved høj varme til de er gyldne.

NB! Bag peberfrugt og tomater i ovnen til skallen kan fjernes.