Print denne opskrift
Opskriftnavn:
Grundlovsdessert
Personer / antal:
4 personer
Billede:
Ingredienser:
Markroner 16 stk.
Vaniljecreme:
3 bl. husblas
------
2 æggeblommer
3 spk. sukker
½ stang vanilje
------
2½ dl piskefløde
Rababerkompot:
250 g rababer
½ dl vand
ca. 3/4 dl sukker
Flødeskum af 1/4 l piskefløde.
Fremgangsmåde:
1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
------
2. Pisk æggeblommer og sukker.
3. Tilsæt vanilje.
------
4. Smelt husblasen og tilsæt den.
------
5. Pisk fløden og vend den i.
------
6. Snit rababerne.
7. Kog dem i vandet, med sukker. De må godt have lidt "bid". De skal ikke koge helt ud.
Anret desserten i en glaskål
1 lag makroner
1 lag rababerkompot
1 lag vaniljecreme
Pyntet med flødeskum
NB! prøv at lave desserten udelukkende med pisket vaniljeis uden creme og flødeskum